Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!

Mint Fácsebukkomon is láthattátok, egy kedves osztálytársam (akivel nem igazán szokásom érintkezni), volt oly drága, hogy kipakolta a blogot a saját Fácsebukkjára. Ezt a hírt tíz percen belül ketten közölték velem mondjuk (ezúton kösz, mókás estém volt), s innentől kezdve azt kell mondanom, már nem az én kezemben van a terjedés. Szerintem több, mint tucatnyian olvasták el most az osztályból, s jövő hétre közkincs lesz a kis blogom.

Ebből a szempontból rendkívül érdekes lesz a tanárok reakciója, erre visszatérek majd részben holnap, részben hétvégén. Most egyelőre csak végigvenném, hogy mi volt a közösségem reakciója.

Rendkívül röviden: mivel vállaltam, ki vagyok (nem is tudtam volna álcázni: rengetegen mondták, hogy két sor után leveszik, hogy én írom), ez mindenképp befolyásolta a reakciókat. Olyannyira, hogy mindazok, akik alapjáraton utálnak, azok természetesen mószerolták a blogot (s nem feltételezem, hogy sokat olvastak volna belőle). Azok, akikkel nem érintkezem, egyéntől függően értékelték az irományt, már amennyire megnézték, gondolom. S azok, akikkel (fél)baráti viszonyt ápolok, észrevételeim szerint pozitívan reagáltak.

Hadd osszam meg veletek a két végletet: volt, aki csak azért feljött MSN-re, hogy gratuláljon a bloghoz, s volt olyan, aki azt írta, veszélyes, hogy hozzám hasonló emberek járnak az évfolyamra - valami különös okból. Köszönöm, félni nem kell. Nem vagyok Joosep. Még a CBA-s nénik is biztonságban vannak. S mint minden félmondatban igyekszem jelezni, ez nem fika- és nem vendettablog - mondjuk ha ilyen sok embernek nem esik le, pillangókat és madárkákat kell megénekelnem az objektivitás érdekében. Na mindegy, ez máskorra tartozik. Egyébként vendégszerzőket mindig szívesen fogadok, amíg írásuk tűri a nyomdafestéket ;-).

Nem várom el, hogy az osztálytársaim velem együtt kritizálják az AKG olyan elemeit, aminek esetleg haszonélvezői is helyenként. Nézhetnek bolondnak, hülyének, ironizálhatnak rajtam, nem gáz. Bár nem ők a célközönségem, örömmel veszem, ha ők is olvasnak. A kritikát is örömmel fogadom - ha van alapja, kivizsgálom, ha nincs alapja, elengedem, mint a héliummal teli léggömböt. Úgy is fog majd elszállni messze, messze a magasba...

Röviden: rendkívül érdekes és intenzív napom lesz holnap, igyekszem a lehető legjobban kezelni. S mindenkinek azt üzenem, hogy ezért vagy másért, de a társalgáskor azt mondták nekem: sok mindenben igazam van. Ha nem csak egy ötperces XD volt számotokra a blogom, olvassátok át és utána alkossatok véleményt. Ne hallomásból, ne egy darab írás alapján.

ui.: a "durva" bejegyzéseket (amik nem "durvák", csak az órákról szólnak) nem tanári nyomásra vettem le - ha minden úgy alakul, ahogy az AKG-ban alakulni szoktak a dolgok, hétvégén visszakerülnek :) 

L. (lassan feleslegessé válik a monogramozásom :D)