Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kisszínes a Lego League-ről

Ismét kisszínes.

"2010. november 14-én, Szegeden az AKG LEGO-robot építő csapata megnyerte a Robotkonstrukciós díjat, a Legjobb Robot-Game díjat, 4. helyezést ért el a Kutatás kategóriában és a regionális verseny bajnoka lett. Csapatunk december 10-én Pozsonyban mérkőzik meg a visegrádi országok legjobbjaival."

Itt és itt érdemes olvasni róla. Az előbbiből egy bekezdésnyi részletet prezentálnék:

Az FLL azért is izgalmas, mert nem csak programozni és robotot építeni kell benne, hanem az év témájához kapcsolódóan a diákoknak valamilyen témát, problémát is választaniuk kell, abban kutatást kell végezniük, majd egy prezentációt kell tartaniuk a probléma valamilyen megoldásáról. A mi iskolánkban nagyon nagy hagyományai vannak az elsősegély oktatásának, nem véletlen, hogy a diákok egy olyan okostelefon alkalmazás ötletével álltak elő, ami segít az elsősegélynyújtásban vészhelyzet esetén. A prezentációnk jól sikerült, csak az időkorlátot nem tudtuk tartani. Nem is csoda, hiszen korábban nem is vettük észre, hogy van időkorlát.

A gratula mellé hozzáfűznék pár dolgot, amik már szerepeltek a blogon: egy talán kissé cinikus hozzászólás, valamint egy, illetve még egy poszt.

0 Tovább

Restauráció - Óráról órára/Termtud

Folytatódik az Óráról órára-posztok restaurálása.

A „felújított” termtudposzt itt olvasható.
0 Tovább

Elromlott gép

Kedves olvasók, a gépem jelenleg lerohadt - ezt is egy másikról írom. Ha minden jól alakul, holnap működőképes lesz ismét. Ha nem, nem tudom, mikor lesz az pontosan. Igyekszem azért holnap mindenféleképp írni egy posztot, ha már ma kaptuk meg csinos kis kilépőkártyánkat.

0 Tovább

Restauráció - Óráról órára/Rajz

Megkezdődött az Óráról órára-posztok restaurálása.

A „felújított” rajzposzt itt olvasható.
0 Tovább

Kedves vendégszerző!

Először is szeretném megköszönni, hogy szerény blogomat választod véleménynyilvánításodra. Hogy megkönnyítsem döntésed, szeretném, ha elolvasnád az alant található részleteket a vendégszerzők írásaival kapcsolatban.

Először is, nincs mennyiségi követelmény, annyit írsz, amennyit jónak látsz, olyan rendszerességgel, ahogy csak szeretnéd. Tökéletesen megfelel az is, ha egy bekezdést írsz és többé nem jelentkezel, bár persze sokkal jobban örülök, ha időről időre írsz arról, amit közfelvetésre érdemesnek látsz.
 
Másodszor, bármiről írhatsz, az óráktól kezdve a büfén át a mindenfélén keresztül akármiig – s természetesen írásod hangvétele bármilyen lehet, elvégre ez nem egy fikablog, ahol az anyázásokat gyűjtöm. Ha dicsérni szeretnél valamit, annál jobb, legalább megjeleníted azt az oldalt, amire én nem tudok hangsúlyt helyezni.
 
Harmadszor, amíg írásod nem sérti az alapvető udvariassági normákat, addig ki fog kerülni. Még egy kitétel van: írásodban nem kell egyetértened velem, csupán annyi a kitétel, hogy ne az én gondolataim fikázd, azt írd le, te hogy látod a kérdést.
 
Negyedszer, azt írásról írásra te döntöd el, hogy névvel, monogrammal vagy szimplán csak Vendégszerző néven akarsz futni. Ez persze teljesen természetes, de azért kiírom, hátha valakit ennek hiánya tántorítana el a vendégposztok írásától.
 
És természetesen ha hozzászólnivalóm van az írásodhoz, nem fogom beleszerkeszteni, hanem hozzászólok, csak úgy, mint bárki más tenné.
 
Posztírásra fel! Műalkotásod ide küldd!
0 Tovább

Apám Kurva Gazdag

blogavatar

Ez az iskola a legkisebb rossz

Utolsó kommentek